Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-22:00 | Σάββατο 10:00-15:00

ECDL Web Editing


ECDL_webEditing

Η «έκρηξη» του Διαδικτύου (Internet) την τελευταία δεκαετία και η αυξανόμενη χρήση του ως μέσο ενημέρωσης, διασκέδασης, πώλησης και επικοινωνίας, οδήγησε πολλούς να ασχοληθούν με το σχεδιασμό και τη διαχείριση απλών (αλλά και πιο σύνθετων) ιστοσελίδων, είτε ως προσωπική είτε ως επαγγελματική ενασχόληση. Παράλληλα, καταγράφεται ένας αξιοσημείωτος αριθμός ανθρώπων που απλώς χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο ως αναπόσπαστο κομμάτι της εργασίας τους, χωρίς οι ίδιοι να θεωρούνται απαραίτητα «επαγγελματίες» του σχεδιασμού ιστοσελίδων (web design).
H ενότητα ECDL M10 – Επεξεργασία Ιστοσελίδων (Web Editing) v2 είναι η εξέλιξη του ECDL WebStarter v1.5, που ήταν μία πιστοποίηση που αναπτύχθηκε από το Ίδρυμα ECDL με σκοπό να προσφέρει σε κάθε ενδιαφερόμενο τις απαραίτητες δεξιότητες για τον σχεδιασμό, τη δημιουργία και τη συντήρηση ενός απλού δικτυακού τόπου, σε βασικό επίπεδο. Η ενότητα ECDL M10 – Επεξεργασία Ιστοσελίδων (Web Editing) v2 έχει σχεδιαστεί ειδικά για όσους από εσάς επιθυμείτε να αποκτήσετε δεξιότητες στο σχεδιασμό και τη διαχείριση ιστοσελίδων, χωρίς να χρειάζεται να δεσμευτείτε χρονικά ή οικονομικά στην εκμάθηση ενός επαγγελματικού επιπέδου προγράμματος σχεδιασμού ιστοσελίδων.

Περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που χρειάζεται ο υποψήφιος, ώστε να έχει πλήρη κατανόηση των κύριων εννοιών δημοσίευσης ιστοσελίδων καθώς και τους τρόπους δημιουργίας και επεξεργασίας τους. Η ανανεωμένη ενότητα M10 – Επεξεργασία Ιστοσελίδων, περιλαμβάνει αναθεωρημένη Εξεταστέα Ύλη η οποία ακολουθεί την τρέχουσα πρόοδο της τεχνολογίας και των σημερινών πρακτικών των χρηστών σε εφαρμογές δημιουργίας ενός στατικού δικτυακού τόπου.

Οι βασικές διαφορές της ανανεωμένης ενότητας M10 – Επεξεργασία Ιστοσελίδων (Web Editing) v2 σχετίζονται με:

 • Επικαιροποίηση: Έχει εισαχθεί περιεχόμενο σχετικό με σύγχρονες γνώσεις/δεξιότητες, όπως οι τεχνικές βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης, καθώς και η διαδικασία δημοσίευσης ενός δικτυακού τόπου και οι τεχνικές σχεδίασης και υλοποίησης του. Η επικαιροποίηση της εξεταστέας ύλη στις τρέχουσες εξελίξεις διαφαίνεται με την εισαγωγή εννοιών και δεξιοτήτων σχετικών με τη χρήση των Διαδοχικών Φύλλων Στυλ (CSS – Cascading Style Sheets) και τη διαγραφή ξεπερασμένων δεξιοτήτων, όπως η χρήση πλαισίων (frames).
 • Ποιότητα: Η ποιότητα έχει ενισχυθεί με την εισαγωγή γνώσεων και δεξιοτήτων που σχετίζονται με την προετοιμασία μιας ιστοσελίδας για δημοσίευση, συμπεριλαμβανομένων του πώς αναγνωρίζονται και διορθώνονται οι σπασμένοι σύνδεσμοι και πώς διασφαλίζεται η συμβατότητα με διάφορα προγράμματα πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Η έννοια της βελτίωσης/ενίσχυσης της παραγωγικότητας που εισήχθηκε στην Εξεταστέα ύλη ECDL έκδοση 5.0 (Syllabus 5.0) επίσης εμφανίζεται και σε αυτήν την ενότητα για να διασφαλιστεί η συνέχεια και η συνάφεια μεταξύ των ενοτήτων, όπως για παράδειγμα η ρύθμιση βασικών επιλογών/προτιμήσεων της εφαρμογής.
 • Προσβασιμότητα: Η ενίσχυση της προσβασιμότητας είναι εμφανής σ’ όλη την εξεταστέα ύλη μέσω των δεξιοτήτων που προωθούν τη χρήση περιγραφικών τίτλων σελίδων, λεζάντων σε πίνακες καθώς και εναλλακτικού κειμένου.
 • Δομή: Η δομή και η οργάνωση της ενότητας έχει αλλάξει για να διασφαλίζεται η πλέον κατάλληλη και λογική ομαδοποίηση των δεξιοτήτων και γνώσεων της ενότητας.
 • Ονομασία: Η ενότητα μετονομάστηκε σε ECDL Μ10 Επεξεργασία Ιστοσελίδων έκδοση 2.0 (Web Editing), σύμφωνα με την προσέγγιση ονοματοδοσίας που χρησιμοποιείται και στις άλλες ενότητες του ECDL, όπως στις ενότητες ECDL M3 Επεξεργασία Κειμένου.

Λογισμικό Εξέτασης: MS FrontPage 2002, 2003 / MS Expression Web / Adobe Dreamweaver από έκδοση CS2 ή και νεότερη.

Πλεονεκτήματα M10 – Επεξεργασία Ιστοσελίδων (Web Editing) v2

Tα κυριότερα πλεονεκτήματα του M10 – Επεξεργασία Ιστοσελίδων (Web Editing) v2 είναι τα εξής:

 • Είναι ειδικά σχεδιασμένο και απευθύνεται εξίσου σε φοιτητές/σπουδαστές, ιδιώτες (για προσωπική χρήση) αλλά και προσωπικό μικρών επιχειρήσεων
 • Βασίζεται σε ένα απλό και κατανοητό πρόγραμμα εκπαίδευσης
 • Καλύπτει όλο το βασικό υπόβαθρο για τον σχεδιασμό ιστοσελίδων
 • Είναι συμβατό με ποικίλα λογισμικά σχεδιασμού & επεξεργασίας ιστοσελίδων
 • Πιστοποιεί βέλτιστες πρακτικές σχετικές με τον σχεδιασμό ιστοσελίδων
 • Αναπτύσσεται με τη συνδρομή ειδικών στο συγκεκριμένο πεδίο
 • Υποστηρίζεται από το Ίδρυμα ECDL που αποτελεί έναν παγκοσμίου φήμης μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

esoe-frederick